Ove dvije zemlje, poznate po brojnim ljepotama, naši su dugogodišnji i stalni proizvođači.

Osim drugog cvijeća, Ekvador je poznat kao najbolje mjesto za uzgoj ruža u svijetu. Zbog svog geografskog položaja i tropske klime, neobično je bogat biljnim i životinjskim vrstama. Položaj ove zemlje je zaista jedinstven, a u kombinaciji sa nadmorskom visinom i povoljnim vremenskim uvjetima tijekom cijele godine, čini je najboljom zemljom za hortikulturu na svijetu.

Tako se i ekvadorska ruža smjestila na sam vrh u svijetu po kvaliteti i ljepoti. Krase je sjajne boje, duljine i veličine pupova. Osim ruže, Ekvador se može pohvaliti još stotinama jedinstvenih sorti odličnih karakteristika. Ruže koje uvozimo dolaze izravno s farmi u Ekvadoru, stoga do naših kupaca stižu svježe i prekrasne kao tek ubrane.

Susjedna država Kolumbija smjestila se u sjeverozapadnom dijelu Južne Amerike. Dijeli se na tri prirodne regije: Ande na zapadu, nizine na istoku, te Karipsko visočje s močvarnom priobalnom ravnicom na sjeveru.  Isto kao i u Ekvadoru, klima je tropska i ekvatorska, stoga je Kolumbija također pogodno tlo za razne biljne kulture. Iako u Kolumbiji nažalost i dalje ”cvate” ilegalna trgovina narkoticima, to nije spriječilo ostala poljoprivredna bogatstva u njihovom razvoju i izvozu. Osim kave i žitarica, izvoz cvijeća je na vrlo visokoj razini. Tako i Kolumbija visoko kotira u svjetskom vrhu po izvozu cvijeća.Jedna od najpoznatijih regija za uzgoj cvijeća je Sabana de Bogota gdje se uzgaja većina kolumbijskih cvjetova.  Uz stabilnu temperaturu tijekom cijele godine i mnogo sunca, ova je regija priznata kao jedno od najatraktivnijih područja u svijetu.

Uz povoljnu klimu, tu je i najnovija tehnologija,  te stalno nadziranje i procjena sorti. Sve to omogućuje da kolumbijski cvjetovi i bilje budu svjetski priznati i poznati. Specifičnost ovog cvijeća, točnije ruža je to što su sve samo ne prosječne. Spektar boja cvjetova i veličina do koje mogu narasti i otvoriti se zaista je impozantna.

Osim ruža, vrlo su poznati i karanfili, ljiljani te mini karanfili.
Ove dvije zemlje zaista se mogu pohvaliti prekrasnim prirodnim bogatstvima i ljepotama, bujnim biljnim i raznolikim životinjskim svijetom, stoga smo vrlo sretni i zahvalni što znamo  da uvozom cvijeća baš iz te dvije zemlje, garantiramo svojim klijentima neospornu kvalitetu.

Posjetite naše društvene mreže